Studiebesök på vårdhemmet Lotte i Danmark

Ja gud vilken upplevelse.

Det hela handlar om att när man kommer till ett boende så ska man fortsätta leva som man gjorde innan man blev gammal. ”Man måste tro på ett liv innan döden”!

Hade lite svårt att förstå  allt Thyra Frank berättade, men det var så intressant. ( chef och ssk , hon som har fixat till allt så här bra!)

Hemmet var i en gammalt 1800-tals hus. 23 boende i olika slags rum , storlek och form. På dessa 4 våningar  finns endast 7 toaletter men det tyckte Thyra var helt ok.

De boende får hjälp till toaletten så många gånger de behöver på en dag och de gör allt för att undvika blöjor. De har de sparat in åtskilliga pengar på  ca 80 000 /år.

Köket har kock och alla äter ihop boende och personal. Det finns inget personalrum utan de är alltid tillsammans. Thyras ”kontor” är i matsalen där alla kan se henne.

De har olika arbetstider någon börjar 7 sen 8, 9 10 , 15, 18, 23 osv de är mycket flexibla.

De använder inga sömntabletter utan till kvällskaffet kl 21.00 serveras bla bayleis.

De har inte hand om några dokumentationer eller budget….det finns en ssk som dokumenterar utanför hemmet och en revisor sköter ekonomin. Personalen är anställda för att vårda inte vara kontorsdamer!

Varje boende lägger 600  kr i månaden i månaden i en fritidskassa så åker alla på semester. De har varit på Rhodos, Karibien osv alla boende all personal och de anhöriga som vill åker med. På Rhodos hade de 14 rullstolar med sig och 11 dementa!!!! 

Och om ett tag ska hela personalen åka till Paris på utbildning i 3 dagar. Personalen är Lottes GULD!!!

Ledmotivet är

HÅLLA AV-HÅLLA OM-HÅLLA UT!

I snitt lever man 20-22 mån på ett boende men här levde man ca 4 år…enligt statisktik!

Ja detta var verkligen något att tänka över, man fick många bra tips och idéer som amn skulle vilja följa själv…tänk bara att slippa allt jäkla pappersarbnete och mat som man inte är utbildad till men som ligger på oss som personal. Så mycket man kunde utnyttjat tiden att göra mer med de boende!

 Får Ni möjlighet att åka dit…SÅ GÖR DET!!!

                                   


Kommentarer
Postat av: Susanne

Tänk om man slapp all den hära dokumentationen. Den tar ju mycket tid som man istället kunde ge till " brukarna ". Stället verkar ju vara hur bra som helst. MEN jag tror inte allt fungerar så perfekt. Skrapa på ytan och man finner nog både ett och annat som det inte står rätt till med./ Suss,skeptisk

2010-04-14 @ 22:46:06
URL: http://sussifarten.blogg.se/
Postat av: Maria

ja visst e det säkert så!

Vi diskuterade det på jobbet när vi fikade med de boende,men de ville hellre ut och gå en runda än åka till Rhodos. .haha.

Men allt pappersarbete kunde man ju sluppit.

Kram

2010-04-15 @ 19:08:05
URL: http://mariagladsax.blogg.se/
Postat av: eva jansson

Hur gör man för att få komma in en liten stund och känna atmosfären, ev prata lite med föreståndare och boende?



Vore så roligt.



MVH Eva Jansson

sverige 0320-40432

2010-06-26 @ 20:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0